De acasă #15

Dinner for schmucks (2010)

Filmul este un remake al unei pelicule ceva mai clasice pentru cunoscători, Le Dîner de Cons, film apărut parcă prin 1998 sau 1999. L-am văzut și pentru asta, dar și pentru că Steve Carell promitea în rolul respectiv. La final am fost dezamăgit, aș spune că nimic nu reușește să scoată treaba asta la liman. Este sălcie, lasă un gust amar mai ales dacă ați văzut și originalul iar Steve este departe de a fi ceea ce mă așteptam eu să fie. Mno, eu nu-l recomand, aș spune că e o pierdere totală de timp. Situațiile sunt așa de prost tratate încât îți vine să apelezi imediat la original, film pe care-l consider și-n ziua de azi obligatoriu pentru cultura cinematografică de bază.

Focus (2015)

Ăsta este un film simpatic, având o poveste simpatică, tratată simpatic și cu doi actori care reușesc să facă exact ceea ce trebuie din el. Will Smith se comportă bine într-un rol ceva mai serios decât mizeriile alea de comedii în care încă mai joacă (dar nu cu mult mai serios), Margot Robbie îi dă fără probleme replica, așa că sunt la punctul la care pot recomanda filmul pentru clipele când vreți să vă relaxați și, deopotrivă, să vedeți ceva care să nu vă facă să simțiți că vă bateți joc de timpul vostru. Nu încadrez pelicula la o categorie anume, are și elemente de comedie romantică dar și unele de mic policier, însă chiar merită să-l vedeți, departe de orice dintre categorisirile astea.

Overlord (2018)

O trupă de soldați americani este parașutată în spatele liniilor inamice cu puțin înainte de D-Day. Ea nimerește într-un sat în care germanii amenajaseră un laborator medical în care făceau experimente pentru crearea unor soldați superiori, adevărate mașinării de luptă. Vă sună cunoscut? Vă sună suficient de… Wolfenstein? Ei, nu este chiar pe acolo, dar ideea am priceput de unde este luată, se vede cu ochiul liber. În altă ordine de idei filmul este o porcărie sinistră și nu-l recomand nici măcar dacă alternativa este să mergeți la un meci al FCSB-ului. Și-n continuare nu pricep cum de a ajuns cinematografia aici unde a ajuns…

Murder mistery (2019)

Un alt film care împrumută ceva idei din altă parte, mai precis din 10 negri mititei al Agathei Christie. Csf, ncsf, e greu cu inventivitatea în ziua de azi, de unde atâtea idei? Altfel, o comedioară anemică, pe unele locuri chiar plictisitoare în care cei doi actori nu au ce să salveze chiar dacă să spunem că s-ar strădui să facă asta. Adam Sandler este la fel de inspirat ca Mircea Diaconu, Jennifer Aniston a îmbătrânit și nu o mai ajută doar grimasele pe care le cunoaștem încă din seria Friends dar hei, când naiba a fost Jennifer vreo mare actriță? Well, una peste alta e un film bunicel de văzut duminică seara, e odihnitor, lasă creierul să se odihnească, nu obosește pentru a doua zi.

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.