De acasă #10

Operation Finale (2018)

Well, nici mai rău, nici mai bun. Adică nu-i pierdere de timp din anumite puncte de vedere, dar nici nu veți rata ceva epocal dacă nu apucați să-l vedeți. Evrei, holocaust, teme mai noi sau mai vechi, extragerea lui Eichmann de acolo unde stătea liniștit și nederanjat de nimeni, cam despre asta este vorba în acest film. Pierderea vine de la faptul că Ben Kingsley joacă excelent, zic eu, în rolul lui Eichmann și ar merita să fie văzut. În rest, nimic să sară-n evidență, filmul este salvat de el.

Den Of Thieves (2018)

Un film excelent pentru weekend sau pentru 1 ianuarie, zi în care l-am și văzut. O chestie simpatică, polițiști care par mai infractori decât sunt infractorii, un film făcut absolut decent, filmat bine, jucat bine. Gerard Butler mi se pare excelent în rolul său, este în formă și este exact ce trebuie să fie, ceea ce mă bucură, este unul dintre actorii pe care i-am apreciat mereu. De văzut, chiar poate oferi relaxare și clipe plăcute, mai rar să dai de un film decent în ziua de azi.

Bird Box (2018)

Un film care nu este extraordinar, dar care mi s-a părut că este făcut destul de decent. Ceva care te face să te sinucizi, un ceva plecat din România, extins către Rusia (în sfârșit le-am dat ce merită!) și ajuns și prin State (paștele lor de capitaliști!), și o mamă care se regăsește ca mamă pe drum, nevoită să lupte nu doar pentru copilul ei, ci și pentru al alteia. Un John Malkovich de top și o Sandra Bullock neașteptat de convingătoare în rolul pe care-l joacă. Eu cred că merită văzut.

San Andreas (2015)

N-aveam ce face sâmbătă seara, așa că am zis să văd chestia asta, poate o ieși ceva din ea. După cum de altfel o indică și titlul, este vorba de cutremur. Sau mai precis de două cutremure care ajung să lovească zona aceea. Și bineînțeles, cineva trebuie să-și salveze familia. Ei bine, nu vă uitați. Filmul este prost cu spume, filmările sunt anoste, efectele sunt din alea de pe vremea lui Sergiu Nicolaescu iar Dwayne Johnson joacă înfricoșător de slab. Am reușit să dau de primul film care este atât de slab încât nu merită să-l alegi nici măcar când vrei să vezi ceva slab.

The Meyerowitz Stories (2017)

O dramă pe care eu personal o consider delicioasă, mai ales că aș putea spune că am trăit pe pielea mea unele aspecte de-acolo. Uneori umbra în care trăiești nu doar că te face praf, dar te duce până la punctul la care este greu să te mai recunoști pe tine din noianul de ceilalți, cam despre asta este acest film. Un Dustin Hoffman absolut excelent, un Ben Stiller decent și, surpriza surprizelor, un Adam Sandler care pare parcă venit din cu totul altă lume. De văzut.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017)

Excelent film, zic eu. Pune destule probleme, le rezolvă pe toate la modul serios, scenariul este viu chiar dacă pe alocuri te lasă să te prinzi ce se va întâmpla, finalul este unul pe care-l consider de zile mari deși la prima vedere poate ați putea spune că se putea mai bine. Woody Harrelson este bun cu spume, Frances McDormand dă un recital de zile mari. Absolut de zile mari. De văzut și ăsta.

The Sisters Brothers (2018)

Ăsta s-ar fi dorit un western. Well, ar fi fost western dacă ar fi întrunit o singură condiție: să nu existe ca film. Sunt un mic fan al genului, nevastă-mea nu pricepe nici acum de ce, dar mai dezamăgit de un film de profil ca de ăsta eu nu cred că am fost vreodată. Ultimul western mai decent văzut cred că a fost 3:10 to Yuma, pe care oricum nu am convins-o pe soție să-l vadă. Păcat de distribuția peliculei, nici ea nu salvează nimic. Nu-l recomand nici măcar ca pierdere de vreme.

2 comments
 1. Vreau sa zic, pe scurt, doar despre 3 filme:

  1. Bird Box. Filmul e decent, dar daca ai citit cartea inainte e prost cu spume. Intai si intai, lucrul cu care nu-s eu impacat deloc este acela ca vezi ceea ce nu ar trebui sa vezi. In carte e perfect: sunt niste chestii pe care nu trebuie sa le vezi si tot ce faci e sa ti le imaginezi. Ceea ce arata filmul e ceva absurd.
  Ar merge teatru radiofonic, audiobook, dar in niciun caz FILM, care e ceva intai si intai VIZUAL.

  2. Den of thieves mi s-a parut mai mult decat decent. Plecasem cu asteptari mici la el si mi s-a parut surprinzator de bun. De bine jucat, intai si intai.

  3. Despre San Andreas o sa zic doar atat: e film de 4DX. Vorbesc serios: a fost primul film vazut cap-coada in 4DX. Vizionarea de presa s-a organizat acolo.
  Daca n-ai fost la 4DX, imagineaza-ti ca a fost conceput special pt filme tip San Andreas: filme extrem de proaste, care doar te zgaltaie, iti ofera SENZATII. Daca te duci sa vezi in 4DX un film macar decent, s-ar putea sa nu intelegi nimic din el, dupa toate efectele si senzatiile traite.
  Altfel, Dwayne joaca exact cum joaca in toate filmele: de la prost in jos.
  Nu, nu te contrazic, spun doar ca daca NU vezi filmul in 4DX, pare un film imbecil. In 4DX iti pare un roller-coster cinematografic, lucru care se poate dovedi interesant ca experienta de viata.

  • Nu am citit cartea și sincer să fiu nu știu dacă am s-o fac. Am citit recenzia ta și sunt de acord cu multe lucruri de acolo. Una peste alta filmul nu a ieșit rău, dar na, o ecranizare are mereu șanse să eșueze 🙂

   Den Of Thieves da, este o surpriză. Chiar este. Iar Butler e rupere. Probabil că am să-l revăd, a jucat tare bine rolul de bad guy.

   E un film imbecil, desigur. La comparație cu 2012, ăla e operă de artă și John Cusack joacă tare prost acolo, noroc cu Woody care salvează lucrurile, ca mai mereu. Și sunt sigur că este de văzut cum spui tu, na, simți altfel. Iar Dwayne… doamne iartă-mă, cine mama dracului i-a permis ăstuia să devină actor și de ce? :))

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.