De acasă #1

Am zis că încep să le cuplez pentru că mi-e lene să scriu mult, deci na 🙂

Cleanskin (2012) 

Nici pe departe o realizare de excepție, dar filmul trebuie văzut pentru ideile pe care le aduce. O să vedeți acolo un alt mod de a face lucrurile, nu rahatul ăsta corect politic de care ne-am săturat, și o idee de final care rezonează perfect cu dragii atentatori ai zilei care erau, în majoritate, cunoscuți autorităților doar că asta nu i-a împiedicat să facă praf câteva zeci sau sute de persoane. Un Sean Bean care nu joacă rău (oricum mai mult nu avea de unde) și un film care nu strălucește decât prin idei dar, repet, exact acesta este motivul pentru care merită văzut. Fight fire with fire. Și da, altfel nu prea se mai poate. Cei 53% de pe Rotten Tomatoes și acel 6.3 de pe IMDB mă fac să cred că mulți au așteptat o operă de artă și astfel au ratat ceea ce era cu adevărat important.

IMDB
Rotten Tomatoes

Hands of stone (2016)

Mie personal mi-a plăcut. Este un film despre Roberto Duran, boxerul care are în palmares o victorie la Sugar Ray Leonard, sau poate este un film despre ceva mai mult. Despre demonii cu care se luptă, despre strada din care s-a ridicat dar pe care ajungi uneori să o pierzi, despre ceea ce este nevoie să faci pentru a continua să te simți nu viu pentru ceilalți, ci viu mai ales pentru tine. Un Edgar Ramirez destul de credibil, un Robert DeNiro pe care mă bucur că-l văd și-n alte roluri în afara comediilor alea idioate, un John Turturro așa cum îl știm, o Ellen Barkin decentă și un Usher neașteptat în rolul lui Sugar Ray. Per ansamblu, o poveste frumoasă, una despre sine și despre momentele în care acesta pleacă în locuri din care este greu să-l recuperăm. Notele de pe IMDB și RT nu sunt meritate, zic eu, filmul trebuia să primească mai mult. Dar na, poate lumea s-a așteptat la un nou Rocky… și a dat de cu totul altceva.

IMDB
Rotten Tomatoes

Made of honor (2008)

Nu mai sunt sigur dacă văzusem sau nu comedia asta, cert este că am bifat-o. O chestie suficient de drăguță pentru o seară de weekend, cu un Patrick Dempsey decent și o Michelle Monaghan agreabilă. Nimic deosebit, nimic să sară din schemă, nimic să te dai cu fundul de pământ, doar o comedioară romantică numai bună pentru clipele în care vrei să speli un pic creierul. Față de ceea ce am mai văzut în domeniu eu aș spune că este chiar o operă de artă față de alte tâmpenii sinistre. Recomandată, așa cum am zis, pentru o seară de weekend cu floricele și bere.

IMDB
Rotten Tomatoes

Guess who (2005)

O altă comedioară romantică bună pentru zilele în care nu vrei să-ți prăjești liniștea. Iubirea dintre o negresă și un alb nu este chiar un lucru ușor și cam asta încearcă să trateze la modul general și cumva evaziv filmul ăsta. Un Bernie Mac care mi s-a părut excelent în rolul tatălui și o Zoe Saldana și ea decentă în rolul pe care-l are de făcut. Scârțâie din plin jocul lui Ashton Kutcher, dar aici știm deja că omul nu are de unde să dea mai mult, atât se poate, atât face. Nimic deosebit la film, sunt câteva glume cu tentă rasistă care pot fi considerate bune, deci dacă-i nevoie de o chestie ușurică… atunci asta poate fi.

IMDB
Rotten Tomatoes

Bedazzled (2000)

Nu există niciodată un drum scurt către fericire sau împlinire, nici măcar când la mijloc este vorba de diavol. O comedioară simpatică despre un inadaptat wanna be și un Diavol care-i gata, spune el, să-i îndeplinească toate dorințele pe care le are. Numai că le încurcă puțin și de aici și umorul de situație. Umor care nu-i prea mult, nici foarte-foarte-foarte bun, dar este suficient să te țină pe aproape și să-ți ofere ceva minute de relaxare. Brendan Fraser își face chiar foarte bine treaba, Elizabeth Hurley este frumoasă și bună, deci toate cele necesare pentru a vedea un film care să mai șteargă din griji. Nici aici nu am ceva deosebit, e doar un film de pierdut vremea într-o seară cu ploaie. Chestia asta cu mitul lui Faust mai are o interpretare, una din 1967. Aia s-ar putea să fie mai bună.

IMDB
Rotten Tomatoes

 

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
%d bloggers like this: