Days Of Confusion au fost, publicul a cam lipsit…

Silver Church a fost locul ales de către Days Of Confusion pentru lansarea noului lor videoclip, “Bloodstream”. Piesă care aparţine unui grup britanic, Stateless, şi care a fost adusă la zi şi-n stilul deja cunoscut al trupei de către cei de la Days Of Confusion. Şi piesă care, după cum spun ei, prefaţează viitorul album, programat momentan pentru toamna anului 2014.

Ce nu am înţeles foarte bine a fost…ce căuta clipul pe internet înainte ca acesta să fie lansat. Mă rog, nu mă bag în treburile astea de PR, că nu mă pricep la ele, doar spun că este ciudat să vii la lansarea unui videoclip…care putea fi văzut de ceva vreme în online.

Prima distracţie, întârzierea. Întârziere de vreo oră, aşa, că suntem români. Pe cuvânt, n-am să pricep şi pace de ce trupele româneşti dau cu oiştea asta-n gard. Poate că au senzaţia că asta se traduce într-o manifestare mai energică a publicului, derivată direct din nerăbdarea acumulată. Ei bine, nu! Dimpotrivă. Dar să trecem peste, nu e nici prima, nici ultima oară când se va întâmpla aşa ceva.

Pe scenă totul a fost în ordine, însă. Days Of Confusion sunt una dintre puţinele trupe neaoşe care reuşesc să ţină sus steagul valorii. Practic, ori de câte ori i-am văzut, m-am bucurat atât de modul în care-şi trimit muzica spre public, cât şi de ceea ce fac pe scenă. Nu a fost nici de data asta diferit, aşa că aş spune că am avut parte de o prestaţie de zile mari a trupei. Am avut pentru câteva clipe senzaţia unor mici probleme de sunet, dar să spunem că poate mi s-a părut sau că acest lucru ţinea strict de dispunerea din scenă. Nu m-am prins de ce publicul nu a intrat rapid în ritmul lor, mai ales că se presupune că era acolo pentru ei. Mi s-a părut static pentru foartă multă vreme, şi pe scenă nu se produceau lucruri chiar foarte liniştite.

Aşa că rock a fost. Ceea ce nu prea a fost…este rocăru’. Nu-mi dau seama dacă era la masă în Centrul Vechi, vorbind despre scena rock neaoşă, una care e săracă, nene, slabă rău, sau dacă graseia cu tovarăşii despre rock-ul românesc, unul care nu produce trupe, frate, n-avem ceva ce merită ascultat, dar cert este că nu era acolo, la Silver Church, unde ar fi putut asculta una dintre trupele cele mai în formă ale momentului. Poate vine data viitoare. Poate. Cert este că piaţa există, există şi trupele, dar nu există publicul. Şi asta nu este deloc bine, mai ales că intrarea la eveniment a fost gratuită.

O lipsă, dar de data asta pozitivă, este aceea a evenimentelor neplăcute. Ar fi fost cam greu să se ajungă aşa ceva, mai ales că am avut de-a face şi cu un public de o altă factură. Şi oricum, m-am obişnuit să ştiu că dacă paza este asigurată de Blackhawk Security atunci nu vor fi probleme.

De final, să spunem că noul videoclip este creat şi produs de TheCell, un studio de creaţie independent, al cărui prim proiect muzical a fost “Live in TheCell”, o serie de concerte înregistrate în studio. Cât despre videoclipul în cauză, înainte de a vă lăsa să-l vizionaţi, dacă nu aţi făcut deja asta, îi las tot pe cei de la TheCell să vorbească:

“Videoclipul a fost inspirat in primul rand de versurile piesei, scrise cinematic, dar si de diferentele de intensitate ale partii de instrumental, cum sunt alternarile lent-rapid, calm-violent dintre strofe si refren. Practic, este vorba despre raporturile de dominare-supunere care apar in cazul unei relatii de iubire dintre un el si o ea, atunci cand nivelul de implicare afectiva este disproportionat; despre indiferenta, refulare, emasculare si alte emotii negative care apar intr-o relatie dezechilibrata. Si pentru ca scenariul capatase o nota de petrecere vampireasca, am ales sa ne ducem vizual intr-o zona alb-negru, cu contraste tari, de film noir, amintind pe alocuri de filmele cu Bela Lugosi”.

Să ne auzim cu bine de la următoarea cântare.

Cronica, aici.

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.