Cronica hors concours: Minola feat Admiral C4C – “Legal way to be high”

Aşadar, Minola a lansat o nouă piesă, una în care colaborează cu Admiral C4C, un artist, aşa-i spun ei, din Nigeria. Noi am vizionat clipul, am ascultat piesa şi am decis să vă spunem ceva despre ea.

În primul rând am apreciat prezenţa, şi de data aceasta, a triadei CTC, triadă care transformă orice eşec muzical într-un succes de proporţii. CTC, recte Craci-Ţâţe-Cur. Le vedem din prima, pe alea de la mijloc mai puţin pentru că nu sunt chiar într-o cantitate care să atragă atenţia, dar este bine oricum, generaţiile de azi nu prea mai ştiu să le vadă pe viu. Ne-a pus o mică problemă vârsta domnişoarei, despre care nu ştim foarte multe, prin prisma faptului că am văzut doamne de peste 50 de ani care arată mult mai bine ca ea. Dar încercăm să nu avem mari regrete, că oricum nu ne tentează, şi să punem acest lucru pe seama machiajului.

Tot în contul ei reţinem şi aparenta apetenţă pentru Salma Hayek. Din nefericire singurul lucru în care Minola s-ar putea comporta mai bine decât Salma Hayek în ceea ce priveşte atitudinea şi teatralitatea ar fi în spatele tarabei. Suntem siguri, privind cum ratează să-şi dea ochişorii peste cap şi cum dă din mânuţele alea două de parcă ar fi disperată că nu are să dea restul, că ar fi o prezenţă extraordinară în clipa în care ne-ar pune ceapa-n plasă. Dar, din nou, să nu fim răi. Oricum, îi sugerăm să nu o mai imite. Este păcat, plus că noi ne prindem.

Despre marele artist african nu sunt multe de spus. Pare în formă, şi asta se vede din modul în care aleargă la începutul clipului. O parte foarte importantă a rolului său în această piesă este aceea în care încinge un ciudat dans în colb, imediat după ce ea se spală, dans care începe cu cuvintele boom shaka la. Ne-am gândit aici că de fapt el nu este chiar un artist, ci un shaman care aduce spiritele celor plecaţi în muzica modernă prin intermediul incantaţiei redate mai sus, dar ne-am mai uitat o dată la el şi ne-a trecut. În plus, noi ştiam de la alţi 50 de artişti de boom shaka laka, aici avem doar boom shaka la, deci am spune că incantaţia nu va reuşi pentru că nu este completă. De remarcat, neapărat, şi faptul că artistul a aflat ce este şampania, pe care o vântură prin aer cam cum vânturau bunicile butoiul cu varză. Să mai spună cineva că-n zilele de azi nu mai evoluăm!

Ne-a plăcut, ca la multe alte piese pe care le-am ascultat în ultima vreme, tenta de reggae pe care o are piesa. În concepţia lor probabil o fi ceva nou, în concepţia noastră am spune că pe meleagurile noastre numai Fuego şi Corina Chiriac nu au făcut pe jamaicanu’, că-n rest au reuşit toţi performanţa. Dar, din nou, n-avem ce spune, dacă jamaicanu’ din Africa prinde la public…este problema publicului. În plus, jamaicanu’ din Africa este o idee ceva mai inspirată decât jamaicanu’ din Ferentari, iar jamaicanca’ măslinie una mult mai inspirată decât jamaicanca’ blondă de Delia.

Despre această colaborare, jamaicanu’ african a declarat că Minola are piese pe care le asculţi nu numai de plăcere, ci şi pentru că educă sufletul, într-un mod extrem de pozitiv şi optimist. Curioşi, am mai pus urechea pe ceva muzici minolice şi am spune că, în cazul în care avem forţa să acceptăm ideea de educaţie, atunci este vorba strict de educaţie sexuală. Pozitivă şi optimistă, probabil, dar sexuală şi atât.

Despre piesă se spune că vorbește despre o poveste de dragoste amețitoare, nebună și obsesivă, pentru că știm cu toții cum te poate răvăși o persoană, chiar de la prima privire. Aha. Ne-am tot uitat şi am tot ascultat, încercând să tragem o concluzie din toate cele de mai sus şi întrebându-ne care este semnificaţia maşinii care se tot plimbă cu ei prin pădurea verde. N-am găsit obsesia în asta şi nici nu ştim care-i treaba cu dragostea la prima vedere de vreme ce videoclipul ne spune încă de la început că jamaicanii ăştia doi sunt deja împreună de ceva vreme.

Însă, având titlul, am tras o concluzie. Modalitatea de a fi high în mod legal nu mai este aia de a te duce să-ţi cumperi etnobotanice, ci de a pune un afro-american să fure o anumită sumă de bani, după care să se roage în praf să scape de organele de urmărire penală.

Gata. Ne auzim la următoarea lansare de succes a unor muzici româneşti de certă valoare.

—-

Materialul, aici.

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.