Creed (2015)

M-am gândit după Rocky Balboa dacă Stallone se va abține la a mai smulge ceva din ceea ce a fost saga sa cu Rocky. Nu-mi dădeam seama de unde ar mai putea să o ia de la capăt, dar răspunsul nu a întârziat să apară. Așa că avem parte de povestea lui Adonis Johnson, fiul nelegitim al vechiului său prieten și adversar, Apollo Creed.

Filmul nu are nimic, dar mai nimic din ceea ce au avut cele șase serii în care a fost principala sursă de atracție. Desigur, o să întâlnim vechiul antrenament cu găinile, ceva muncă de jos prin săli departe de a fi de prima mână, dar cam atât. Stallone s-a ferit să fie prima imagine acolo deși cele mai bune scene sunt cele în care vorbește, cele în care mai bine spus le vorbește celorlalți. Tot chestii motivaționale așa cum a fost și-n Rocky Balboa, doar că de data asta ceva mai diluate. Na, unui negru nu i te poți adresa cu valorile cu care te adresezi unui alb. Ce-a mai reușit să lege a fost apariția unui etern feminin în viața lui Creed cel mic, pe modelul avut și de el în filmele anterioare. Deloc rău, era cumva normal.

Scenariul nu este rău, deși pe alocuri lâncezește puțin și aproape că te lasă să știi ce va urma. Ce m-a distrat cel mai tare a fost să văd că șansa lui Creed apare și ea dintr-o conjunctură de factori cumva identică șansei pe care a avut-o el în primul meci, când a măturat Apollo sala cu el. Na, vechea poveste cu țara tuturor posibilităților, America e mare, numai cei curajoși pot izbândi, pânda continuă a vieții care te poate aduce în față într-un moment de grație. Ce american, aș spune! Logic, doar nu-i un film făcut de ruși.

La final am ajuns la concluzia că am urmărit o peliculă numai bună pentru o seară în care nu ai ce face. Niște parfum de-ăsta clasic nu strică niciodată, deși acum este mult mai slab decât ne-am aștepta. În plus vom vedea un Stallone serios albit, ceea ce mă distrează știind că a anunțat al patrulea The Expendables în care probabil va merge să lupte având la el tubul de oxigen și inhalatorul de astm, plus unguentul pentru dureri de șale. În sfârșit…dacă mai doriți o porție de Rocky, ea este aici și este gata să vă facă nostalgici.

Altfel, mă bucur că nu este anunțat un Creed 2. Era prea de tot.

One comment

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.