Conferinta de presa Tarja: Ma intorc anul viitor!

Hotelul Caro a gazduit astazi conferinta de presa care precede concertul Tarjei Turunen de la Bucuresti, concert ce poarta denumirea de “The Beauty and The Beat”. The Beauty stim cine este, The Beat vine de la Mike Terrana, un baterist despre care nu credem ca mai trebuie sa rostim vreun cuvant de prezentare.

Poate cea mai importanta informatie cu care ne-am intors de la conferinta, trecand de amanuntele referitoare la concertul de pe 11 aprilie de la Sala Palatului, a fost legata de faptul ca Tarja Turunen se va intoarce anul viitor la Bucuresti. Iar daca in acest an vom avea parte de un concert care va aborda muzica clasica, anul viitor va fi vorba de metal. Cel mai probabil, Tarja Turunen va sosi la Bucuresti in 2014 pentru a-si promova noul album, album care se pare ca ar urma sa apara undeva in luna septembrie a acestui an. Album despre care a spus ca va fi “metal”, avand obisnuitele influente simfonice, pe care le intuiam deja.

In ceea ce priveste concertul de pe 11 aprilie, cei doi vor urca pe scena alaturi de Orchestra Simfonica Bucuresti. Va fi vorba de o abordare mai deosebita a “celor mai frumoase bucati clasice”, iar in materie de clasicism probabil ca suntem deja siguri ca Tarja stie ce face. Mai deosebita pentru ca pe scena va fi si Mike Terrana. Cat despre Orchestra Simfonica Bucuresti, aceasta este formata din muzicieni de formatie clasica, dar care incearca sa faca lucrurile altfel, tocmai acesta fiind si motivul pentru care au fost alesi sa cante alaturi de Tarja si Mike. O provocare pentru Mike Terrana, asa cum a declarat, chiar daca este obisnuit cu piesele “multidimensionale” ale Tarjei.

Pentru ca am tot discutat de muzica clasica, sa spunem ca aceasta i-a prilejuit si o gluma lui Mike. Imediat ce Tarja i-a nominalizat pe Puccini si Sibelius ca fiind compozitorii sai principali, Terrana a spus ca “Puccini imi place si fie, mai ales cu parmezan pe deasupra…ah, ala nu este Puccini, este fettucini”.

De la femeia ingenua, manuind foarte bine grimasa si ochii dati peste cap, Tarja s-a transformat intr-o simpla mama cand a venit vorba de fetita sa, alaturi de care calatoreste in turneu. Si-a exprimat credinta ca acest lucru nu este o problema, ba a considerat-o chiar fericita pe micuta pentru ca este alaturi de ambii parinti, si a spus ca de multe ori canta sau compune cu ea in brate.

Desi la o varsta frageda, 8 luni, fetita nu a fost niciodata bolnava, “spre deosebire de noi, care am tot racit”, cum a glumit ea, si luand in considerare faptul ca a “vazut” deja toata lumea trebuie spus ca este un lucru remarcabil. De altfel, micuta a fost prezenta in sala, fiind plimbata tot timpul in brate de o persoana. Sa mai spun ca ori de cate ori a vorbit despre fiica ei, ochii Tarjei capatau o cu totul alta culoare si expresie, departe de a putea fi jucata de cineva.

Tarja Turunen si Mike Terrana vor incepe astazi (n.r. – 9 aprilie) repetitiile pentru concertul de pe 11 aprilie, iar noi nu putem sa facem decat sa va sfatuim sa va achizitionati bilete, pentru ca avem deja convingerea ca va fi vorba de o reprezentatie de zile mari.

BogDan

Cronica, aici.

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
%d bloggers like this: