Charlie Wilson’s war (2007)

Simplu. Un politician texan se lasă impresionat de lupta rebelilor din Afghanistan împotriva forţelor ruse, şi decide să declanşeze o campanie naţională de ajutorare a acestora, urmând să-i sprijine cu absolut tot ceea ce poate, mai ales arme şi bani.

Nu sunt foarte sigur dacă Tom Hanks nu a simţit scenariul sau actorul a fost prost ales pentru rolul său, dar cred că se află în faţa unuia dintre cele mai slabe roluri ale sale. Cel care ne-a încântat în atâtea filme este ezitant şi inexpresiv, lucruri de neiertat pentru un actor care de fiecare dată a mustit a expresivitate şi emoţie. Practic, Hanks îşi reduce emoţiile la grimase, doar că acestea nu înseamnă nici pe departe sentimentele pe care ar trebui să le transmită.

Scenariul lâncezeşte şi el suficient cât să ne facă să adormim prin unele locuri, iar ideea de final a filmului răzbeşte prin fiecare minut la care rezistăm să ne uităm. Unul dintre cei mai puternici aliaţi ai săi, întruchipat de o Julia Roberts ştearsă şi plictisită, nu face altceva decât să întregească atmosfera dezolantă la care asistăm.

Una peste alta, aş spune că nu ne aflăm în faţa unui film deosebit, ci a unuia care încearcă să se substituie unui documentar, doar că face asta cu actori. Ideea nu este rea, pentru că lucrurile relatate de “Charlie Wilson’s war” trebuie să ajungă la noi inclusiv de natura aceasta, dar cred că am fi putut avea parte de ceva mai multă viaţă, iar Tom Hanks ar fi putut să ne ofere mult mai mult decât a reuşit să o facă.

Un film la care puteţi să vă uitaţi când nu aveţi altceva de făcut, dar nu vă aşteptaţi să fie la fel de bun ca şi cronicile pe care le-a tot primit. Eu unul nu pot lăuda decât încercarea.

IMDB

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.