Blow (2001)

Johnny Depp joacă rolul unui traficant de droguri ratat. Penelope Cruz apare şi ea prin zonă pe post de doamna casei. Depp joacă rolul celui care a pus pe picioare piaţa de cocaină din New York, în anii ’70.

Desigur, ideea filmului este exact aceea la care vă aşteptaţi. Când nu vrei să fii corect, primeşti ceea ce meriţi. Americanii par a nu dori să termine cu ipocrizia asta. Şi o aruncă din plin în acest film care merita ceva mai mult. Aşa că avem ocazia să asistăm la un şir întreg de ascensiuni şi decăderi ale personajului principal, fiecare dintre ele din ce în ce mai dură, răpind de fiecare dată şi mai mult din liniştea şi sufletul acestuia.

Depp joacă bine. De fapt nu ştiu să spun dacă Depp a jucat vreodată prost. Nu cred. Penelope reuşeşte şi ea să fie convingătoare, deşi este departe de a avea prestaţia din filmele lui Almodovar. Se pare că acesta va rămâne singurul capabil să scoată totul de la ea.

Scenariul are însă unele momente în care este incredibil până la punctul la care-ţi provoacă zâmbete. Cred că este punctul slab al filmului. Tratat normal până la capăt ar fi dus la transformarea filmului într-un must see. Restul de caractere sunt şi ele zugrăvite decent, desigur, uneori în trecere, deşi asupra a câtorva s-ar mai fi putut insista.

Filmul nu merită nota pe care o are pe IMDB şi, deşi dispune de problemele acelea de credibilitate, vi l-aş recomanda pentru istoricul din spatele său şi pentru ceea ce reuşeşte să facă din nou Johnny Depp dintr-un rol.

IMDB

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.