Aveți un 1 leu? Perfect, construiți un spital cu el!

Construcția unui spital care să ajute copiii în lupta cu cancerul.

Probabil că, auzind asta, aveți senzația că trăiți o utopie. Cumva vă înțeleg. În țara în care se construiesc doar mall-uri și se deschid doar bodegi, să vorbești de un nou spital devine ceva desprins din cărțile SF. Asta este țara în care, în general, se salvează orice, dar nu oamenii. Iar când protestăm pentru ceva, în mod cert nu o facem pentru lipsa unor spitale decente. Nu este ceva care să ne pasioneze, serviciile medicale nu par a fi o parte din societatea de care este interesat românul.

Un om vrea însă să construiască un spital. Un spital pentru copii, un spital care să-i ajute să se lupte cu o boală nemiloasă. N-o poate face singur. Probabil că dacă ar fi putut ar fi făcut-o deja. Și are nevoie de ajutorul nostru. Al celor care au fost copii, al celor care au copii, al celor care vor avea copii, al celor care nu-i pot avea, al celor care nu vor să aibă. Are nevoie de ajutorul tuturor.

Povestea o aveți aici. Platforma de donații o găsiți aici.

Nu am decât rugămintea de a încerca să opriți pentru o clipă realitatea în care sunteți și să lăsați să respire realitatea care trebuie să fie. Aceea care spune că este nevoie de un asemenea spital și că omul care a lansat această inițiativă merită nu doar tot ajutorul nostru, ci tot respectul nostru. Și să procedați în consecință. Nimeni nu a mutat vreodată munții de unul singur, și nici de data asta nu se va întâmpla altfel.

În plus, este unul dintre puținele momente când merită cu adevărat să acționăm împreună. Hai s-o facem!

Iar dacă v-ați gândit vreodată ce formă ar putea îmbrăca acea “România lucrului bine făcut”, sintagmă de care ați tot auzit, în ceea ce mă privește nu cunosc vreuna mai bună decât reușita acestui proiect. Despre asta vorbește acea sintagmă, despre solidaritate și grijă față de celălalt.

6 comments
   • eu cred că banii se vor strânge mai repede de 3 ani şi nu e optimism în ce spun. ba chiar am văzut deja reacţii negative iscate tocmai de… părinţi.
    curios cum unii văd droburi de sare peste tot, curios…

    • Și eu sper să fie așa. Cât despre idioți, apoi să-i lăsăm să fie idioți. Și Doamne ferește să aibă nevoie de spitalul acela. M-aș ruga zilnic să fie gol dacă aș ști că asta ar ajuta. Să se facă, să funcționeze, dar să nu aibă pe cine să trateze.

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.