Asia – “Omega” – 2010

Introducere: ASIA a fost considerat, încă de la apariţia pe piaţa muzicală, un supergrup. Componenţa includea muzicieni ale căror nume erau legate de Yes, King Crimson, Emerson Lake & Palmer, Uriah Heep, Roxy Music sau Wishbone Ash. În clipa de faţă, componenţa Asia este următoarea:

Geoff Downes – keyboard, back vocals
John Wetton – vocal, bass, guitar
Steve Howe – guitar, mandolină, back vocals
Carl Palmer – drums, percussion

Cel mai nou album al lor, intitulat “Omega” a apărut pe undeva pe la începutul anului, asta dacă nu m-a lăsat pe mine memoria. Şi am pus acum mâna pe el, cu puţină teamă, ştiind că nu sunt multe formaţiile care să reuşească să păstreze ceea ce au avut cândva. Ei bine…

Asia oferă ascultătorilor tot ce are mai bun. Momente lirice de o calitate fantastică, ritmuri pe care le credeam de mult uitate şi o atmosferă care nu poate fi pusă în scenă uşor. Peste toate acestea, pe portativ pluteşte simplitatea şi sufletul unor instrumentişti care sunt ceva mai mult decât compleţi. Albumul curge plăcut, deloc obositor şi, chiar dacă temele se mai repetă pe ici, pe colo, ele se circumscriu noii abordări cu care sunt aduse la iveală.

În ceea ce priveşte unitatea dintre cei patru, ai spune că au fost născuţi de aceeaşi notă, pentru că fiecare face acolo ceea ce aşteaptă celălalt de la el să facă. Nu există spaţii goale, nu există pauze de exprimare sau greşeli de interpretare. Există doar Asia, un tot muzical care coboară peste cel care ascultă albumul, oferindu-i clipe care, repet, în ziua de azi nu se mai trăiesc uşor, pentru că nu prea are cine să le ofere la intensitatea asta.

Am ascultat “Omega” de câteva ori şi am să-l mai ascult de câteva ori sperând că Asia nu se va opri aici şi că va merge înainte. Şi sper asta nu doar pentru ei, ci pentru toate trupele mai vechi sau mai noi care ştiu muzică, de altfel şi singurele care ne pot scoate din pâcla de non-valoare în care ne-am ascuns.

10 pe linie pentru Omega.

Şi o recomandare călduroasă de a pune mâna pe el.

2 comments
  1. @Omega Peter – Foarte frumos, doar că nu cântă Omega, ci Asia. Şi la fel de frumos comentariul tău, doar că mi se pare nesimţit să comentezi doar ca să te afli în treabă, fără să ai bunul simţ de a citi sau înţelege ceea ce citeşti.
    Drept pentru care ai rămas fără link-ul de reclamă.

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.