Anger management (2003)

“Anger management” este o comedie ce vorbeşte despre regăsirea de sine. Un om de afaceri, Dave Buznik, interpretat de Adam Sandler, este condamnat să urmeze un program special care să mai domolească din mânia cu care se pare că este înzestrat. Doctorul său, Buddy Rydell, interpretat de Jack Nicholson, este un individ ce dispune de propriile probleme şi care utilizează metode ce, la prima vedere, par total ieşite din normalitate.
Mi-e foarte greu să întind aici toată seria de peripeţii prin care ajung să treacă personajele respective. Am să spun doar că, de-a lungul călătoriei lor împreună, ce s-ar dori iniţiatică, Dave Buznik ajunge să se regăsească pe el însuşi. Să spună ceea ce crede, să nu mai fie terorizat de fantomele trecutului, să-şi dovedească în mod public atât apartenenţa la sine, cât şi aceea la familia pe care tocmai dorea s-o întemeieze.
Nu cred că am găsit foarte multe motive pentru care să recomand filmul. Este o comedie slăbuţă, şi nu sunt sigur că poate fi salvată de prestaţia celor doi actori, de altfel bună. Regret puţin şi aplecarea unor mari actori către comedii de mâna a doua, şi aici vorbesc de Jack Nicholson ce pare a fi căzut, de o vreme, în aceeaşi capcană în care s-a cantonat Robert DeNiro, dar probabil că motivele sunt clar impuse de gustul pieţei americane.
În sfârşit. Pentru o seară în care nu aveţi ce face, cred că filmul este digerabil, asta dacă nu l-aţi văzut sau nu aveţi altceva la îndemână.

IMDB

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
%d bloggers like this: