15 minutes (2001)

De pe la mijlocul filmului deja ne întrebam, eu şi jumătatea, de ce dracului am ales să ne uităm la porcăria asta şi, mai ales, de ce nu ne oprim din vizionare, să alegem altceva. Ei bine, întrebări la care nu avem cum să găsim răspuns.

Că Robert De Niro nu mai este de multă vreme ceea ce a fost, ştiam. Poate de asta a ales să joace în comedii îndoielnice, poate de asta nu a mai putut să dea o replică atât de bună lui Al Pacino în al doilea film pe care l-au jucat împreună. Zilele lui “Godfather”, “Once upon a time in America”, “Taxi driver” sau “Ronin” au trecut.

“15 minutes” oscilează între a fi o critică la adresa mass-media şi un film poliţist de duzină. Nu reuşeşte foarte bine să fie nici una, nici alta, iar finalul, devastator de prost, dovedeşte că aşa-zisa grevă a scenariştilor are rădăcini mai adânci şi mai îndepărtate în timp decât ne-am aştepta noi.

Peste toate, jocul actorilor, în frunte cu De Niro, este atât de slab încât mi-e greu să-mi dau seama dacă au jucat strict pentru bani sau nu aveau ce să facă la ora aceea.

Aşa că, dacă sunteţi atras de un film cu Robert de Niro, faceţi tot posibilul şi alegeţi altul. Cu ăsta vă veţi pierde şi timpul, şi răbdarea.

IMDB

Dialogăm? :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.